Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Vinnare 2019

Pernilla Lindberg - årets kvinnliga idrottare

Årets kvinnliga idrottare - 2019

Pernilla Lindberg – Simning
Jordbävningen i Mexico City skakade om allt – även planeringen av VM. Mästerskapet flyttades och mästerskapstoppningen justerades. Trots detta simmade Pernilla Lindberg hem två guld, ett silver och ett brons. Pernilla följde sedan upp framgångarna på hemmaplan med hela fem svenska rekord på SM.

Zebastian Modin - årets manlige idrottare 2019

Årets manlige idrottare - 2019

Zebastian Modin – Längdskidor
Zebastian Modin är Sveriges främste vinterparalympier i modern tid. Under vinterspelen i PyeongChang blev det en välförtjänt silvermedalj i sprint. Han blev dessutom totalsegrare för andra året i rad i världscupen. Zebastian är en världsstjärna vi kommer att följa under många år framöver.

Viktor Åberg - årets prestation inom special olympics 2019

Årets prestation inom Special Olympics - 2019

Viktor Åberg – Basket och löpning
Viktor Åberg älskar att träna och ger alltid 100%. Hans enorma energi och träningsvilja bidrog till lagvinst i nationella spelen i basket och han var dessutom först över mållinjen i Specialvarvet och har en given plats på Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019.

Aaron Lindström - årets stjärnskott 2019

Årets stjärnskott - 2019

Aaron Lindström – Alpint För en sensationell debutsäsong på den alpina världstouren som kröntes av en förstaplats i ST Moritz storslalomtävling. Han var dessutom yngst av alla i den svenska truppen till Paralympics i PyeongChang. Framtiden är redan här för Årets Stjärnskott, Aaron Lindström.

Priset "Årets stjärnskott" delas ut av Radiosporten.

Andreas Jonerholm - årets ledare 2019

Årets ledare - 2019

Andreas Jonerholm – Simning
Under Andreas Jonerholms ledning tar utvecklingen för svensk parasimning kontinuerliga kliv mot toppen. Jonerholms landslag har fortsatt skörda medaljer. Under VM blev det makalösa 2 guld, 2 silver och 4 brons. Som senare under säsongen kunde plussas på med sex EM-medaljer.

Landslaget i goalball - Årets lag 2019

Årets lag - 2019

Landslaget i goalball
Att mitt i ett generationsskifte och på hemmaplan leverera som goalball-landslaget gjorde under Goalball-VM 2018 är en stor bedrift. I tuffast möjliga konkurrens gick flera framtidsnamn ut på plan och levererade goalball i världsklass. Att ta sig till kvartsfinal – och skaka om de blivande mästarna – är en prestation utöver det vanliga.

Mikael Fredriksson - årets förebild 2019

Årets förebild - 2019

Mikael Fredriksson – Simning
Mikael Fredriksson är en före detta paralympisk parasimmare som nu har startat egen verksamhet i Kungsbacka. Mikael är en fantastiskt person som bjuder på sig själv, stöttar sina lagkamrater och är med sin karisma en stor förebild för kommande generationer inom parasimningen.


Årets nykomling - 2019 Nicola St Clair Maitland – Simning

Årets nykomling - 2019

Nicola St Clair Maitland – Simning
Debutanten Nicola St Clair Maitland klarade EM-kvaltiden i november 2017 och fick chansen att representera Sverige i ett internationellt mästerskap för första gången. Väl på startpallen slog hon till med två bronsmedaljer. Ett starkt debutår i konkurrensutsatt idrott vittnar om en ljus framtid.


Jerringfondens parasportpris - Skövde HIF

Jerringfondens pris - 2019

Skövde HIF, Agnes Persson och Måns Westberg.


Publicerad:

Uppdaterad: