Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Tävlingsschemat för Paralympics i Paris 2024 är här

Med 565 dagar kvar till invigningen av Paralympics i Paris 2024 är nu tävlingsprogrammet här. Det kommer bli ett fullspäckat schema över 11 tävlingsdagar i hjärtat av Paris.

Den 28 augusti 2024 invigs Paralympics i Paris, dagen efter inleds tävlingarna med bland annat boccia, cykel och simning. Totalt är det 11 tävlingsdagar, med 23 idrotter (cykel räknas som två då det både är velodrom och landsväg) och hela 549 events. Samtliga tävlingsdagar innehåller medaljevent och de första att tävla om de paralympiska medaljerna kommer vara cyklisterna i velodromen. Klockan 11:00 den 29 augusti inleds finalerna.

Simning och friidrott har unika program som sträcker sig nästan över hela tävlingsperioden. Totalt har de 10 tävlingsdagar vardera som publiken får njuta av.

Philip Jönsson tog Sveriges enda guld i Tokyo.

Anna Beck siktar på nya medaljer i Paris.

Louise Etzner Jakobsson har tagit medalj i de två senaste paralympiska spelen.

Sverige har de senaste sommarspelen varit framgångsrika i bland annat sportskytte, dressyr och cykel (landsväg). Fortsätter dessa framgångar även i Paris kan Sverige hoppas på medaljregn i slutet av Paralympics där både dressyr (3-7 september) och cykel (4-7 september) ligger inplanerade.

För Philip Jönsson, Sveriges enda guldmedaljör i Tokyo, kommer tävlingarna i sportskytte avgöras mellan 30 augusti och 5 september.

En annan historisk stark idrott för Sverige är bordtennis som tävlar om medaljer mellan 31 augusti till 7 september. Noterbart är även att judon och Nicolina Pernheims medaljjakt kommer utspela sig i slutskedet av spelet, 5-7 september.

Se detaljschema för tävlingsdagarna (länk) Länk till annan webbplats.

Övergripande tävlingsschema:

Schema

Publicerad: 2023-02-09

Senast uppdaterad: 2023-11-14