Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Nyheter

Vill du hitta de senaste pressmeddelandena och komma i kontakt med pressansvariga?
Besök sidan Press och media.

 • Louise Etzner Jakobsson i full fart mot Paralympics i Paris 2024
  Läs mer
  Louise Etzner Jakobsson "Jag har fått uppleva två Paralympics och hoppas att få göra det en tredje gång” Louise Etzner Jakobsson är en av Sveriges mest framgångsrika paralympiska dressyrryttare med medaljer från många stora internationella mästerskap på sin meritlista.
 • Läs mer
  "Paralympics är viktigt för att drömmar ska få slå in” Emil Andersson är en välmeriterad bordtennisspelare och en av världens bästa i dubbelpar. Tre gånger tidigare har han deltagit i Paralympics och satsar nu på ett fjärde.
 • Pernilla Lindberg simmar för att ta sig till Paralympics i Paris 2024
  Läs mer
  Pernilla Lindberg " Paralympics är det största jag någonsin upplevt och något jag vill uppleva igen" Pernilla Lindberg är en av Sveriges mest framgångsrika paralympiska simmare med medaljer från många stora mästerskap och rekord med sig i bagaget. I Tokyo tog hon sig ända till final och slutade på en femte plats. Nu siktar hon mot Paris och nya möjligheter till paralympiska framgångar.
 • Bild på Arnt-Christian Furuberg och hans sitski från Ottobock
  Läs mer
  Ottobock och Aktiv Ortopedteknik nya partners till Parasport Sverige Parasport Sverige och Ottobock/Aktiv Ortopedteknik har tecknat ett samarbetsavtal som avser verksamheterna inom Sveriges Paralympiska Kommitté och Svenska Parasportförbundet. Avtalet gäller i första hand för 2024 med ambition att skapa ett långsiktigt samarbete där fler får förutsättningar till ett aktivt liv .
 • Hans Lindström i svart kostym, röd fluga och glasögon.
  Läs mer
  Till minne av Hans Lindström Vi har nåtts av beskedet att Hans Lindström, en av parasportens pionjärer, har lämnat oss den 7 februari. Hans uträttade under flera decennier betydelsefullt arbete för utvecklingen av parasporten både nationellt men kanske allra mest internationellt.
 • Anna Beck, mot nya framgångar i Paralympics i Paris 2024
  Läs mer
  Anna Beck: "Att få sträva mot Paralympics är häftigt och utmanande" Anna Beck är en av världens främsta paracyklister och har under det senaste åren skördat stora framgångar inom cykelsporten. I Tokyo tog hon två silvermedaljer och nu väntar i Paris med nya möjligheter till paralympiska framgångar .
 • Aaron Andersson och Ebba Årsjö
  Läs mer
  Många pallplatser väcker drömmar mot Paralympics 2026 Sverige visar storform i världscupen både i längd och alpint inom parasport. Redan nu har de svenska åkarna åkt hem 15 pallplatser, varav 9 segrar. Det är inte bara de etablerade stjärnorna som visar stark form. Inom både längd och alpint är återväxten god vilket bådar gott inför mästerskapen inför Paralympics 2026 i Milano/Cortina.
 • Anna Benson in action
  Läs mer
  Anna Benson inför Paralympics: "Helt otroligt att få vara med om" Anna Benson är en av världens bästa skyttar och har under det senaste året t agit ännu ett kliv in i världseliten. Sedan Paralympics i Tokyo 2021 har hon fortsatt att stå på pallen och vunnit flera världscuptävlingar.
 • Ocean Outdoor och Sveriges Paralympiska Kommitté har skrivit avtal
  Läs mer
  ”Drömmen om Paralympics" blir sommarens nya serie på TV4 Play Den 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag. Anna Beck, ett av Sveriges stora hopp inför Paralympics, är med i serien.
 • Ocean Outdoor och Sveriges Paralympiska Kommitté har skrivit avtal
  Läs mer
  Ocean Outdoor ny partner till Sveriges Paralympiska Kommitté Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) och Ocean Outdoor Sweden AB har tecknat ett samarbetsavtal där Ocean Outdoor blir officiell sponsor och mediepartner till SPK . Avtalet är treårigt och sträcker sig över Paralympics i Paris 2024 och Milano/Cortina 2026.
 • Anna Benson och Anna Beck håller om varandra efter att de blivit uttagna till Paralympics i Paris 2024.
  Läs mer
  De är klara för Paralympics i Paris 2024 I den första uttagningen till Paralympics i Paris 2024 ger Sveriges Paralympiska Kommitté grönt ljus till två starka namn och tidigare paralympier. Syftet med uttagningen är att skapa trygghet och möjlighet att optimera det sista förberedelserna under de kommande åtta månaderna, samt optimera möjligheterna att vara på topp när det paralympiska spelen drar igång i slutet av augusti 2024.
 • Svensk alpinåkare åker i backen under Paralympics.
  Läs mer
  Sverige får inte arrangera OS och Paralympics 2030 Sverige bjuds inte in till den avslutande dialogfasen om att få arrangera vinter-OS och Paralympics 2030. – Jag är otroligt besviken. Vi hade ett starkt koncept att arrangera de mest hållbara spelen genom tiderna, men får nu inte chansen att visa upp den visionen för världen, säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.