Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Louise Jannering "Paralympics är ett sätt för parasport att få den uppmärksamhet som den förtjänar"

Louise Jannering mot Paralympics i Paris 2024

Louise Jannering mot Paralympics i Paris 2024

Louise Jannering är en av Sveriges mest framgångsrika paralympiska cyklister tillsammans med sin pilot Catrin Nilsson. I Paralympics i Tokyo fick hon sitt genombrott vilket resulterade i dubbla bronsmedaljer. Nu siktar hon mot Paris och nya möjligheter till paralympiska framgångar.

Att få tävla i Paralympics är det största man kan göra som paraidrottare. I Tokyo fick hon uppleva hur det är att kliva upp på pallen i ett paralympiskt sammanhang, inte bara en - utan två gånger. Nu laddar hon för nya möjligheter och ser framemot att ta sig till Paralympics för andra gången.

Vad betyder drömmen om Paralympics för dig? 
– Drömmen om Paralympics är en väldigt stor drivkraft till att lägga ner det arbete som man behöver göra för att bli så bra som möjligt i sin sport. Sen är det en fantastisk upplevelse också.

Varför tycker du att Paralympics är viktigt? 
– Jag tycker att Paralympics är viktigt därför att det är ett sätt för parasport att synas, höras och få den uppmärksamhet som den förtjänar.

Hur skulle du säga att idrotten har hjälpt dig? 
– Jag tycker att idrotten har hjälpt mig väldigt mycket. Det är en källa till mycket i livet. Glädje, gemenskap och jag har fått uppleva väldigt mycket häftiga saker under både tävling och träning. Sen är det en personlig resa att få utmana sig och pusha sina personliga gränser hela tiden.

Vad skulle du säga till ditt tioåriga jag om du fick chansen? 
– Att ha tillit till processen. Att oftast när man jobbar mot att göra sitt bästa inom oavsett vad det är så lönar det sig förr eller senare. Det behöver inte ha med medaljer att göra utan det kan ha med relationer att göra eller vad om helst, lita på processen och göra alltid ditt bästa så kommer det att klösa sig.

Har du något mål? 
– Att kvala in till Paralympics i Paris i sommar.

 

Fakta

Louise Jannering

Förening: Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb (SMACK)
Född: 1997
Bor: Uppsala/Stockholm

Bilden visar den paralympiska cyklisten Louise Jannering

Louise Jannering

Publicerad: 2024-07-02

Senast uppdaterad: 2024-07-02