Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

Pernilla Lindberg uttagen till sitt fjärde Paralympics

På onsdagen gav Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) ytterligare en idrottare klartecken för att tävla i Paralympics i Paris, simmaren Pernilla Lindberg (Göteborg) som därmed kommer göra sitt fjärde Paralympics.

– Pernilla har stor rutin från tidigare paralympiska spel och har en förmåga att göra sina bästa lopp på stora mästerskap. Hon kommer garanterat vara med och fajtas om topplaceringar i Paris, säger truppchefen Niclas Grön.

2012 debuterade den då 18-årige Pernilla Lindberg i Paralympics. 12 år senare och ytterligare två paralympiska spel i bagaget står det nu klart att den 30-årige simmaren från Göteborg är uttagen till Paralympics i Paris med start den 28 augusti.

– Det är klart att man känner sig erfaren efter tre Paralympics och jag känner mig tryggare nu än jag gjorde då, säger Pernilla.

Två fjärdeplatser och fyra femteplatser har hon med sig från sina tidigare spel vilket vittnar om att Pernilla under en lång tid varit en världssimmare. Hon har också en tendens att prestera som bäst när det gäller som mest.

– Jag vet inte hur det kommer sig men jag brukar prestera som bäst när det verkligen gäller. Det är väldigt tuff konkurrens men om allt stämmer och jag får ut min fulla potential kommer jag vara med i toppen, säger hon.

Fakta

Pernilla Lindberg, simning
S14 – 200 m frisim, SB14 – 100 m bröstsim, SM14 – 200 m medley

30 år

Bor: Göteborg

Antal Paralympics: 3

Publicerad: 2024-06-12

Senast uppdaterad: 2024-06-10