Gå till innehåll
$siteName
Sveriges paralympiska komitté logotyp
Sveriges paralympiska komitté logotyp

”Drömmen om Paralympics" blir sommarens nya serie på TV4 Play

Ocean Outdoor och Sveriges Paralympiska Kommitté har skrivit avtal

Zebastian Modin, Philip Jönsson, Ebba Årsjö och Anna Beck

Den 28 augusti 2024 går startskottet för Paralympics i Paris, och lagom till sommarspelen släpps den nya serien ”Drömmen om Paralympics" på TV4 Play. Här får tittarna på nära håll följa fyra av Sveriges främsta elitidrottare genom tuffa träningspass och vardag. Anna Beck, ett av Sveriges stora hopp inför Paralympics, är med i serien.

– Det känns både spännande och utmanande att dela med sig av sin vardag och ge tittarna inblick i hur livet som idrottare kan se ut, med allt vad det innebär. Inspelningarna har precis börjat och jag hoppas att detta kan bidra till att fler inspireras och vågar följa sina drömmar, säger Anna Beck som tog dubbla silvermedlajer i Tokyo 2021 och nu får chansen att uppleva ännu ett Paralympics.

Produktionen är i full gång och ”Drömmen om Paralympics" väntas bli den första serien som visar en ofiltrerad bild av livet som elitidrottare inom parasporten. Målbilden är att ge tittaren en fördjupad bild av människorna bakom medaljerna, deras liv och det slit som krävs för att vara på toppen. Nu står det klart att TV4 Play släpper den nya serien ”Drömmen om Paralympics" lagom till sommarspelen.

– Vi ser fram emot att vara med på den här resan där vi får lära känna personerna bakom de här unika prestationerna på ett sätt som tittarna tidigare inte sett, säger Niklas Supanich, programchef sport på TV4.

Förutom Anna Beck får tittarna följa med bakom kulisserna när Zebastian Modin, Philip Jönsson och Ebba Årsjö tar sig genom tuffa träningspass och vardagen.

– Att få följa fyra av våra största profiler på deras resa mot Paralympics ger en genuin inblick i en elitidrottares vardag med både träning och tävling, i med- och motgång. Det inspelade materialet kombineras med deras egna vloggar så tittarna kommer verkligen att få lära känna dem på djupet och personerna bakom prestationerna. Vi hoppas att detta ska inspirera fler till att följa sina drömmar och bidra till att fler få upp ögonen för parasporten säger Rebecca Fyhr, kommunikationschef på Parasport Sverige/Sveriges Paralympiska Kommitté.

”Drömmen om Paralympics" har premiär sommaren 2024 för att öka engagemanget inför Paralympics i Paris.

 

Om de medverkande

Anna Beck (Cykel)
Anna är regerande världsmästare i disciplinen tempo. Hon vann samtliga fyra internationella tävlingar i samma tempo 2023. I Paralympics 2024, Paris, kommer Anna att tävla på både bana och landsväg, och hon är medaljkandidat i alla lopp som hon kommer att tävla i. Som debutant i Tokyo 2020+1 tog Anna två silvermedaljer

Zebastian Modin (Längdskidor/skidskytte)
Zebastian är en av Sveriges största stjärnor inom vinterparalympics och tävlar i både längdskidor och skidskytte Som 15-åring tog han sin första Paralympiska medalj då han vann brons 2010 i Vancouver. I Peking tog Modin ett silver och två brons, och blev därmed Sveriges främsta vinterparalympier genom alla tider med totalt åtta paralympiska medaljer. Han har vunnit den totala världscupen flera gånger, senast säsongen 2023 och har flertalet världscupsegrar på meritlistan. Under hemma VM i Östersund i fjol kammade han hem inte mindre än fyra medaljer - två guld i längd samt ett silver och ett brons i skidskytte. 2017 fick stora delar av svenska folket upp ögonen för Modin då han var en av fyra som var nominerad till ”Årets manliga idrottare” på Idrottsgalan.

Philip Jönsson (Skytte)
Philip Jönsson stod för en historisk prestation i Tokyo där han tog Sveriges enda guld. Där visade han prov på nerver av stål när han satte paralympiskt rekord i 10 meter stående luftgevär och sköt hem guldet med 0,4 poängs marginal. Efter total isolering under pandemin visade Philip Jönsson att varken sjukdomen eller pandemins utmaningar kunde stoppa honom. Just nu laddar Philip för att ta en kvalplats till sommarens mästerskap i Paris där han återigen vill kunna ge konkurrenterna en match om den åtråvärda guldmedaljen.

Ebba Årsjö (Alpint)
Ebba Årsjö gjorde sitt första Paralympics 2022 i Peking. Trots bristen på erfarenhet var hon en av Sveriges största medaljkandidater inför spelen. Hon stod pall favorittrycket och tog hem hela tre medaljer, varav två guld där slalomguldet bär bragdstämpel efter den allvarliga krasch och knäskada som Årsjö ådrog sig dagen innan. Under året tog Ebba Årsjö även två VM-guld och vann den totala världscupen i slalom. Under förra säsongen vann Ebba Årsjö inte mindre än fyra VM-guld samt den totala slalomcupen. 2022 fick Ebba även ta emot ta emot Victoriapriset som delas ut av kronprinsessan Victoria, för prestationerna i pisten under Paralympics tidigare under året.

Publicerad: 2024-01-17

Senast uppdaterad: 2024-01-17