Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Stockholms Parasportförbund
Stockholms Parasportförbund

Börja idrotta

Vill du börja röra på dig, tävlingsidrotta eller bara träffa nya människor i en aktiv miljö? Då är parasporten något för dig.

Vi har verksamhet för personer med synnedsättning Öppnas i nytt fönster., intellektuell funktionsnedsättning Öppnas i nytt fönster. och rörelsenedsättning Öppnas i nytt fönster..


Vanliga frågor

Vad är parasport?
Parasport (tidigare handikappidrott) är idrott för personer med funktionsnedsättning.

Till vem riktar sig Parasport?
Inom Parasport Stockholm´s föreningar finns verksamhet för personer med synnedsättning Öppnas i nytt fönster., intellektuell funktionsnedsättning Öppnas i nytt fönster. och rörelsenedsättning. Öppnas i nytt fönster.
Vi har aktiva med ett brett spann av funktionsnedsättningar, det finns någon idrott för alla. Vill du ha hjälp att hitta en idrott för just dig? Kontakta kansliet för personlig vägledning kansli.stockholm@parasport.se

Jag har aldrig idrottat förut, kan jag ändå delta?
Ja, du behöver inte ha tidigare idrottserfarenhet. I många distrikt eller föreningar arrangeras idrottsskolor och prova på-dagar där man får testa sig fram tills man hittar en idrott och förening som passar en och man tycker om.

Hur vet jag vilken idrott som passar just mig?
Det finns vissa idrotter som riktar sig till personer med en viss typ av funktionsnedsättning, till exempel goalball Öppnas i nytt fönster. och showdown Öppnas i nytt fönster. för personer med synnedsättning och rullstolsrugby Öppnas i nytt fönster. och paraishockey Öppnas i nytt fönster. för personer som har en rörelsenedsättning.

Som med all idrott handlar det också om dig som person, du kanske föredrar lag- före individidrotter eller tvärtom.

Publicerad:

Uppdaterad:

Partners och samverkan