Hoppa till sidans innehåll

Idrotterna i PyeongChang


 
Längdskidor
Tävlingarna kommer att äga rum i Alpensia Sliding Centre. Totalt är det 20 stycken evenemang för de tre olika klassifikationerna, stående, sittamde och synskadade. 

Skidskytte
Kommer att äga rum på samma ställe som längdskidåkningen, Alpensia Sliding Centre. Skidskytte hade sin paralympiska premiär i Lillehammer 1994 och har sedan dess funnits med i det Paralympiska programmet. 

Paraishockey
Paraishockeyn kommer att spelas i Gangneung Hockey Centre med en kapacitet på 10 000 åskådare. Idrotten är väldigt lik hockey där de enda skillnaderna är att spelarna sitter i kälkar och att perioderna är 15 minuter långa istället för 20 minuter. Paraishockey har sitt ursprung från Sverige i början på 1960-talet och är en av de idrotter som lockar mest publik. 


Rullstolscurling
Idrotten är med i Paralympics för fjärde gången då den hade premiär i Turin 2006. Medaljjakten kommer att avgöras i Gagneung Curling Centre som rymmer 3 500 åskådare. 


Alpin skidåkning 
Det finns fem olika dicipliner. Störtlopp, Super-G, alpin kombination, storslalom och slalom. I Paralympics finns det tre olika klasser, synnedsättning (B1-B3), stående (LW1-LW9) och sittande (LW10-LW12). Jeongseon Alpine Centre invigdes 2016 och är tävlingsarenan för den aplina skidåkningen. 


Snowboard 
Det är första gången som snowboard är en fristående gren i Paralympics. 2014 var det en inkluderad med alpin skidåkning. Tio stycken event kommer att gå av stapeln i PeyongChang i diciplinerna paralellslalom och snowboardcross. 

Läs mer om idrotterna på PeyongChang2018

Uppdaterad: 22 JAN 2018 15:55
Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link