Hoppa till sidans innehåll

Podium


Podium är Sveriges Paralympiska Kommittés skräddarsydda stöd för paralympiska medaljörer som fortsätter satsa mot nästa spel.

– PODIUM känns som det största som hänt svensk paralympisk idrott. Det är starten på vad som kan bli en Paralympisk motsvarighet till Topp&Talang – och vi börjar med toppen, säger Ines Lopes, Sveriges Paralympiska Kommitté.

I Podium ingår enbart de senaste paralympiska medaljörerna som nu satsar för att ta medalj igen. Podium är individuellt styrt och behovsprövat för varje aktiv. Paralympiska framgångar är lika mycket värda i alla idrotter. Hög konkurrenskraft i många grenar speglar idrottens mångfald och varierande dramaturgi.

Sveriges Paralympiska Kommitté startade Podium år 2017. Stödet finansieras av medel från Sveriges Paralympiska Kommittés huvudsponsor Toyota. Satsningen som möjliggörs av Podium grundar sig på utvecklingsplaner. En aktiv, dennes personliga tränare och förbundskapten arbetar fram utvecklingsplaner.

– Detta är en satsning som ska säkerställa och kvalitetssäkra att våra nuvarande Paralympiska medaljörer kan vara kvar på podiet i nästkommande spel, fortsätter Lopes.

Sveriges Paralympiska Kommittés roll är att kvalitetssäkra planer och stöd samt bidra med erfarenheter från andra idrotter och länder. Satsningen och utvecklingsplanen utvärderas kontinuerligt så att den håller hög internationell kvalitet.

Samtliga Podiumdeltagare 2017 

Uppdaterad: 13 DEC 2017 11:12
Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link