Hoppa till sidans innehåll

Partnerskap


Svenska Parasportförbundet vill stolt presentera samtliga samarbetspartners som gör det möjligt att fortsätta utveckla paraspoerten i Sverige och världen. 

 

Huvudsponsorer 

Start av samarbete: Genom Olympiatravet har ATG stöttat Parasport Sverige sedan 1995. År 2007 utökades stödet då man gick in som huvudsponsor även åt Sveriges paralympier. 

Bidrag till Parasporten: Olympiatravet är ATGs sätt att stötta svensk paralympisk och olympisk idrott. Inom ramen för V75 arrangeras fyra till fem deltävlingar inför den stora finalen på Åbytravet utanför Göteborg. Bidragets ekonomiska storlek baseras på V75- omsättningen under perioden Olympiatravet pågår. 

 

Start av samarbete: 2012 inledde ICA huvudsponsorskap till Parasporten. 2017 inleddes även ett huvudsponsorskap till Special Olympics. 

Bidrag till Parasporten: ICA engagerar sig i barns och ungdomars utveckling och bidra med sin expertis inom hälsa och kostvanor till organisationens medlemmar. ICA kommer även att ge finansiellt stöd som bland annat går till att stötta de drygt 500 lokala föreningarna som finns över hela landet. 

 

Start av samarbete: Vi har samarbetat med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté sedan organisationen bildades 1969. 

Bidrag till Parasporten: Du som är aktiv, har tränings- eller tävlingslicens och är medlem i en förening som ingår i Svenska Parasportförbundet omfattas av en olycksfallsförsäkring.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd, till exempel om du råkar ut för en skada under träning, och är framtagen i samarbete med ditt förbund. 

 

 

Start av samarbete: Ett långsiktigt 8-årigt partnerskap som huvudsponsorer för Parasport Sverige och Paralympics som pågår 2017-2024. 

Bidrag till Parasporten: Startar och finansierar ett svenskt Podiumprogram för våra elitatleter, med målet att Sverige ska vinna fler medaljer.

Genomför, tillsammans med Parasport Sverige, 4 Rookiecamps/år runt om i landet med ambitionen att få in fler personer i föreningslivet.

Investerar i marknadsföring av Rookiecamps samt 30 kortfilmer/år som visar upp både vår bredd- och elitsatsning. 

 

Sponsorer 

Start av samarbete: 2005 inleddes samarbetet mellan Adressändring och Parasport. 

"Vi vill se fler individer med inställningen att ingenting är omöjligt och där är våra paralympier fantastiska förebilder. Men vi ser att vårt stöd även kan bidra till fler aktiva och fler medaljer i andra mästerskapssammanhang" 

Bidrag till Parasporten: Adressändrings samarbete har under en lång tid riktats till Sveriges Paralympiska Kommitté, men nu utökas engagemanget så att det även omfattar Parasport Sverige. 

 

Start av samarbete: JYSK inledde sitt engagemang i parasport redan 1989 och startade sitt sponsorskap i Sverige redan 2006. 

"Paraidrottare har en beundransvärd beslutsamhet och bevisar att du kan bli vad du vill. Och det är tydliga värden som JYSK står för” 

Bidrag till Parasporten: JYSK fortsätter i och med detta att skapa bättre förutsättningar för Parasport Sveriges aktiva över de två kommande Paralympiska spelen. 

 

 

Start av samarbete: 2016 inleddes samarbetet med Parasport.  

Bidrag till Parasporten: Vi arbetar med innovativa lösningar för att alla människor ska kunna förflytta sig på ett smidigt, säkert och bekvämt sätt, det vi kallar för People Flow. I detta ingår också att skapa förutsättningar för att människor med funktionsnedsättning ska kunna ha ett aktivt och självständigt liv, en ambition som går hand i hand med Parasport Sveriges målsättning. 

 

 

Start av samarbete: 2015 inleddes samarbetet med Parasport. 

Bidrag till Parasporten: SKF har genom tekniska samarbeten specialanpassat lagerlösningen i utrustningen som lett till slående positiva prestanda.

SKFs sponsorskap omfattar lager och expertis i speciallösningar till rullstolar som används av utövare i sporter såsom friidrott, basket, rugby. 

 

Leverantörer

Start av samarbete: 2007 inleddes samarbetet mellan Scandic och Parasport. 

Bidrag till Parasporten: Scandics engagemang ger idrottare och ledare mer uppmärksamhet och tillser att utövare har logi för nationella och internationella tävlingar. 

"De fantastiska prestationer som görs av idrottarna inom Parasporten förtjänar att lyftas och uppmärksammas mer än de gör idag” 

 

Start av samarbete: 2014 inledde H&M ett sponsorskap med Parasport. 

Bidrag till Parasporten: H&M designar kläderna som bärs vid invignings- och avslutningsceremonierna, samt skapa en komplett garderob som de aktiva kan använda under sina träningspass och i den paralympiska byn. 

 

Start av samarbete: 2016 inleddes samarbetet mellan Grand Travel Group och Parasport 

Bidrag till Parasporten: De ger Parasport Sveriges aktiva och ledare ett tydligt stöd i att skapa struktur och smidighet i den stora reselogistik som idrott i alla nivåer medför.

"Vi ser verkligen fram emot att fortsätta den resan vi gör gemensamt. Den gör att vi är med och utvecklar resandet för idrottare med funktionsnedsättning, det känns stort." 

 

Start av samarbete: 2015 inleddes samarbetet mellan Adecco och Parasport. 

Bidrag till Parasporten: Adeccos Athletes Career Program (ACP) är speciellt utvecklat för att ge skräddarsydda lösningar som underlättar integrationen av elitidrottare på arbetsmarknaden kopplat till idrottskarriären. 

Uppdaterad: 06 NOV 2017 12:16
Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link