Hoppa till sidans innehåll

Vision


Genom att kontinuerligt utveckla kännedomen om Paralympics och utveckla nya framgångsrika idrottare som förebilder ska intresset för att bedriva idrott på alla nivåer öka bland personer med funktionsnedsättning. Samtidigt ska antalet idrottare med intresse och lust att nå världseliten öka. På så sätt ska vi få större och mer konkurrenskraftiga trupper, som leder till att Sverige tillhör topp 10 bland nationerna på Paralympics i medaljsammanhang.

Långsiktighet

För att uppnå vår vision måste vi kontinuerligt jobba för att fler idrottare lockas till en paralympisk satsning. Vi måste skapa förutsättningar för att stötta de idrottare som har ambition och vilja att nå toppen så att deras dröm kan förverkligas. Därför är det viktigt att vi bygger långsiktiga samarbeten som kan ge de resurser som behövs för att lösa vårt uppdrag. Vi ska även ha som mål att öka värdet av den paralympiska rörelsen genom att tydligt stå för de värderingar som Paralympics symboliserar.

Paralympics

SPK arbetar inför och under spelen för att skapa de förutsättningar som gör att paralympierna i truppen kan prestera sitt allra bästa. Uttagningar av aktiva ska ske utifrån fastställda kriterier som bygger på uppvisad konkurrensförmåga men även bedömd potential att i framtiden kunna erövra medaljer. Även uttagning av ledare ska ske utifrån fastställda kriterier som säkerställer stödet till de aktiva. Tidigt ska en ledningsfunktion utses som ska säkerställa att såväl förberedelser som genomförande dels uppfyller kraven från organisationskommittén (OCOG), dels skapar de allra bästa tänkbara förutsättningar för paralympierna i truppen att nå uppsatta mål.

Inför varje Paralympics ska truppens samlade mål tydliggöras. Dessa ska tillsammans med utvärdering av förberedelser och genomförande ligga till grund för fortsatt utveckling.

Framgång skapar drömmar

SPK är medvetna om att svenska paralympiska framgångar väcker drömmar, inspirerar och ger energi, både inom och utanför idrotten.

Uppdaterad: 05 FEB 2014 12:33
Skribent: Henrik Hjelmberg

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link