Hoppa till sidans innehåll

Trots förlust – bästa resultatet på över tio år

2017-04-20 08:34
Italien satte stopp för direktplatsen till Paralympics. Trots det är resultatet från paraishockey-VM det bästa på väldigt länge. "Jag är stolt över grabbarna".
  • Uppdaterad: 2017-04-20 09:02

År 2006 slutade Sverige på en sjätteplats under Paralympics i Turin. Elva år senare – tangerar man det resultatet under paraishockey-VM i Gangneung i Sydkorea

– Vi slutar sexa och det är det bästa på många år så jag kan inte annat än vara stolt över grabbarna, säger den vikarierande kaptenen, Rasmus Lundgren. 

Annars var det all-in på att ta den där femteplatsen och kvala direkt till Paralympics 2018 under torsdagen. Tyvärr blev Italien för tunga och kunde komfortabelt vinna med 4–0 (1-0, 2-0, 1-0). 

Vi har igen det här med skadorna. Min axel gick i tisdags och under dagens match drar Christian sin. Dessutom har vi haft lite sjukdom i laget. Vi går runt på väldigt lite spelare och där är den största anledningen till att vi inte kan störa Italien tillräckligt idag, säger Peter Ojala som fick stötta sina lagkamrater från sidan under matchen. 

Redan nu är siktet inställt på att knipa en av de tre sista kvalplatserna under kommande kvalturnering som går av stapeln under hösten. 

– Det är det enda som finns i huvudet redan nu. Det blir full rehab på de killar som behöver sen finns det inget annat än att vi ska till Pyeongchang nästa år. 

De nationer som kvalar till Paralympics är Sverige, Tyskland, Slovakien, Tjeckien, Japan och Ryssland. Var turneringen kommer att äga rum är ännu inte klart men att den blir placerad i Sverige och Östersund är ingen omöjlighet. 

– Det vore givetvis väldigt roligt, vi har en del publik hemma så det hade gett oss ett extra lyft, avslutar Ojala. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link