Hoppa till sidans innehåll

Stefan Olsson Wimbledon-mästare: "Är i chock"

2017-07-16 19:13
Stefan Olsson har tagit sin första grand slam-titel, den största av de alla – Wimbledon. "Det är jätteprestigefullt, det här är den största "slamen".
  • Uppdaterad: 2017-07-16 19:25

7-5, 3-6, 7-5 skrevs siffrorna i årets Wimbledon-final i rullstolstennis. Segrande ur den mycket jämna matchen – Stefan Olsson från Djurås i Dalarna. 

– Det är jätteprestigefullt, det här är den största "slamen" per år. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är fortfarande lite i chock, säger Stefan Olsson till TT.

I det tredje och avgörande setet var svensken riktigt illa ute då argentinaren, Gustavo Fernandez, servade för seger i ställning 3-5. Men den 30-årige svensken bröt serven och kunde vända matchen och vinna den historiska finalen. 

Inte nog med att vinsten betyder otroligt mycket rent karriärsmässigt utan ger också ett rejält klirr i kassan då segersumman ligger på hela 348 000 kronor. 

– Jag har inte många sponsorer, och har slagit i underläge mot många av killarna här som är heltidsproffs. Och så går jag in och vinner, säger han och fortsätter:

– Det är jätteskönt. Det hjälper så sjukt jäkla mycket med att kunna få satsa vidare. Jag har inte varit säker på nästa år eller någonting för just nu har det inte funnits några pengar.

TT: Räddar det här en fortsatt satsning?
– Absolut, det gör det. 

Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link