Hoppa till sidans innehåll

Om


Elitidrottsskolan hjälper våra unga framgångsrika paralympier att bli  24-timmars elitidrottare. Oavsett idrott och oavsett funktionsnedsättning.

 • Elitidrottsskolan har till syfte att hjälpa nästa generation av paraidrottare i Paralympiska idrotter till att bli 24-timmars elitidrottare. Med det syftar vi till att de ska få livspusslet att fungera samtidigt som träningen kan bedrivas fullt ut. Skolan tar in cirka 20 aktiva vart annat år och genomförs under en tre-årsperiod med cirka tre samlade utbildningsträffar per år. 

 • Det är inte meningen att eleverna skall komma till skolans samlingar för att träna utan vid dessa tillfällen är det fråga om utbildning. Bland ämnena som skolan innefattar finns bland annat:
  Träningsplanering
  Idrottspsykologi
  Kost och näringslära
  Presentationsteknik
  Antidoping
  Värdegrundsarbete 

 • Det unika med denna utbildning är att vi blandar personer från olika idrotter och med olika funktionsnedsättningar. Det viktiga är att de är i en fas av sin utveckling där de bedöms kunna vara Paralympier inom fyra till fem år.

 • Just nu har är Elitidrottsskolan igång den tredje kullen och vi kan se ett väldigt lyckat resultat med modellen hittills samtidigt som vi har förbättrat utbildningen kontinuerligt vilket vi även fortsatt vill göra.
Uppdaterad: 11 SEP 2017 15:43
Skribent: Elias Håkansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link