Hoppa till sidans innehåll

Carl Fritzell


Han tvingades sluta med hockeyn när benen inte bar längre. Men glädjen inom sporten fick honom att testa rullstolsbasket. Idag har Carl Fritzell varit med i landslaget sedan 2010 och anser att hans största uppgift är att skydda 4,5-spelarna, något han inte har något emot då han kan utnyttja sina kunskaper från hockeyn om tackling. 

Vad som driver mig framåt? 

Jag har sedan fem år tillbaka varit delaktig i Rullstolsbasket på landslagsnivå, Min stora drivkraft är den glädje som sporten ger mig.

Bästa minne?

Mitt bästa minne är från J-VM i Turkiet 2013, laget lyckades förvåna alla. Vi visade att inget är omöjligt. Vi var på gränsen att få ställa in turneringen på grund av brist på spelare. Därmed fick vi en väldigt låg budjet och relativt dålig förberedelse. Trots detta lyckades vi ta oss till final där vi dessvärre förlorade med några få poäng mot Tyskland. Men detta är mitt bästa minne att få visa att vi alltid är värda att satsa på och att allting kan gå med rätt inställning, trots att laget bestod av sju spelare. 

Vilka tips och råd kan du ge till andra som vill börja med din idrott?

Till er som funderar på att börja med rullstolsbasket är detta en självklarhet! Det är en idrott som är fartfylld och väldigt fysisk. Det spelar ingen roll om man har ett funktionshinder eller ej. Alla som kan sitta i en stol och driva den framåt, är välkomna!

Vad gör du på fritiden? 

På min fritid gillar jag att umgås med vänner och träna. 

Om du skulle byta sport, vad skulle du byta till och varför?

Om jag skulle byta sport hade jag bytt till kälkhockey, den är precis som basket en fartfylld och fysisk sport. Det verkar väldigt roligt och hade gärna spelat om det inte vore för att basketen tar upp den största delen av min tid. 

 

Fakta om Carl

Idrott: Basket

Klubb:

Bostadsort:

Födelseår:

Tävlingsklass:

Funktionsnedsättning:

Tränare:

Mål: 

Idol:


Meriter

Uppdaterad: 2016-06-07 16:07
Skribent: Therese Lundqvist
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsor

ATG
folksam
ica
Toyota

Sponsorer

adressandringJysk
KONE_webb SKF

Officiella leverantörer

H&M Scandic
GrandTravelGroup Adecco

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link